Три златни медала, сребро и бронз за Млади стрелци
Три златни медала, сребро и бронз за Млади стрелци / Добри Атанасов

Много силно представяне направиха стрелците с лък от варненския клуб „Млади стрелци“ на провелия се VI-ти пореден турнир във Варна. Състезанието се проведе на . на стадион „Локомотив“ и на него присъстваха състезатели от 6 клуба от цялата страна.

В категорията момичета до 14г. варненката Нора Василева безапелационно спечели първото място на дистанция 30м. с общо сбор от 628т. от 720 възможни.  На второ място се нареди представителката на „Робин Худ“ София Снежана Димитрова с актив от 563т. Първи медал завоюва и друга варненка – Магдалена Желева, като с 523т. Тя успя да се пребори за бронзовото отличие  в същата категория. Това е голям успех за нея, като се има предвид, че това е нейното трето състезание. Дебютно участие на открито записа и третата представителка на клуба– Елеонора Иванова

В отборната надпревара в същата категория варненки в състав Нора Василева, Магдалена Желева и Елеонора Иванова завоюваха златната купа.

При момчетата до 14г. малко не достигна на Мартин Тягов да завоюва бронзовото отличие. Все пак в много силна конкуренция и с общ сбор от 549т. той се нареди четвърти, изоставайки само с 2 точки от третото място. Първите три места в категорията завоюваха представителите на „Джамбо 2016“ Русе.

Без изненади при момечата до 11г. първите две места бяха окупирани от двама варненци – Давид Данев и Станислав Стамов. С впечатляваща силна стрелба и точен мерник Давид постигна 675т., което му отреди първото място в категорията. Съотборникът му Станислав също показа точен мерник и с общ актив от 637т. се окичи със сребърното отличие. Трети стана представителят на „Етър“ В. Търново Симеон Йорданов със сбор от 596т.

ОСК „Млади стрелци“ бе домакин за шести пореден път на турнир по стрелба с лък, който е част от календара на Българска федерация по стрелба с лък. Турнирът премина в много добра подготовка и безпроблемно съдийство, съобщиха от клуба.

Варненци ще бъдат домакини и на Държавното първенство, което ще се проведе на 03.09.2016г.

До тогава всеки делничен ден ще има тренировки на стадион „Локомотив“ от 18:00ч. както и всяка събота от 10:30ч. Всеки, който желае да се докосне до магията на стрелбата с лък и да провери мерника си е добре дошъл.