Областният управител Виктор Янев с поздрав за празника на българската просвета и култура
Областният управител Виктор Янев с поздрав за празника на българската просвета и култура / Дарик-Кюстендил

Областният управител Виктор Янев с поздрав за празника на българската просвета и култура
netinfo

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

---

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА КЮСТЕНДИЛСКА ОБЛАСТ

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н А Д Р Е С

Уважаеми културни и просветни дейци, учители и ученици,
Уважаеми жители и гости на област Кюстендил,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май! На този ден отдаваме почит към делото на светите братя Кирил и Методий, сътворили свещената българска азбука и въхваляваме величието на писаното слово! Слово, което материализира в най-благозвучните си форми българската духовна и културна идентичност, науката и ценностната ни система, съхранени от предците ни, във времена на робство и страдания.
Днес, на този национален празник, отново се обръщам с дълбока признателност към всички учители, ученици, студенти, журналисти, творци, читалищни и просветни дейци! Вие сте съвременните последователи на нашите първоучители - Солунските братя и пазители на българското слово и книжнина. Стремете се към усъвършенстване, чрез постиженията на науката и културата, за да успеете да завещаете на идните поколения посланията на българските ценности и традиции, с които да отстояваме многовековната идентичност на страната ни в голямото семейство на Европа!
Бъдете здрави и поддържайте вдъхновението, енергията и амбициите, с които неуморно давате своя принос за българщината и националното самочувствие!
Честит празник!