Набират средства за пловдивската мъжка гимназия
Набират средства за пловдивската мъжка гимназия / Дарик Пловдив

Ученици и техните родители ще се включат в кампанията за набиране на средства за ремонта на бившата Пловдивска мъжка гимназия от 9.00 до 11.00 часа. Това е втората поредна инициатива от кампанията на Клуб „Пловдив - Оптимист Интернешънъл” за ремонт на сградата, която в момента е културен паметник. В нея се помещават и две от елитните училища под тепетата - Основно училище „Княз Александър Първи” и Гимназия с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий”.

Децата, които са съпричастни към каузата, са членове на Клуб Пловдив Джуниър”. Те заедно със своите родители ще поставят урни за набиране на средства пред сградата - културен паметник и пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий”, намираща се в съседство.

Кампанията на Клуб „Пловдив - Оптимист Интернешънъл” стартира малко преди Великден с базар от 25 до 28 април, на който бяха продадени произведения на кулинарното и изобразителното изкуство, изработени от ученици. Тогава децата събраха 3490,63 лева. Сумата е крайно недостатъчна дори за ремонт на едно помещение, затова дамите от Клуба ще продължат да организират още поредица от акции за набиране на средства.