Шумен ще отбележи 24 май с празнично шествие и концерт
Шумен ще отбележи 24 май с празнично шествие и концерт / netinfo

По традиция Община Шумен организира тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Проявите започват в 09:30 часа с концерт на фолклорни ансамбли на паркинга на площад „Кристал".

Програмата продължава с празнично шествие, в което ще се включат детски и учебни заведения, културни и научни институти. То ще тръгне в 10 часа от пл. „Кристал" по южното платно на бул. „Славянски" и ще завърши пред сградата на общинската администрация.

От 10.45 часа на специално изградена сцена пред Община Шумен кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев ще връчат „Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката.

Тържествата, посветени на Светите братя Кирил и Методий, ще завършат с празничен концерт на трио „Уникалните гласове" и INTRO квартет от 11.30 часа пред общината.
При лошо време церемонията по връчването на наградите и празничния концерт ще се проведат в общинската зала „Проф. Венета Вичева" от 10.45 часа.

С цел осигуряване на безопасността на участниците в тържествата по повод 24 май се въвежда временна организация на движението. От 9.30 до 11.00 часа ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски" в участъка от Руския паметник до ул. „Карел Шкорпил". В участъка от ул. „Карел Шкорпил" до ул. „Адам Мицкиевич" ще бъде спряно движението от 9.30 до 14.00 часа.