Мирела Димитрова от Русе грабна Гран при на Сарандев 2016
Мирела Димитрова от Русе грабна Гран при на Сарандев 2016 / Дарик Добрич

Мирела Вилева Димитрова от Русе грабна голямата награда на XXV-я юбилеен Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев" в Добрич.

„Много съм щастлива от наградата. В конкурса Сарандев участвам за първи път и страшно много ми харесва. Личи си, че е правен с много желание и старание. В Добрич се запознах с много нови приятели, с които се надявам да общуваме занапред” – заяви пред Дарик носителката на Гран при от XXV-я юбилеен Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев". Нейната сестра Пресияна Димитрова е класирана на второ място в конкурса.

„Със сетра ми се подкрепяме изключително много и винаги се радваме за успехите на другата. Нека хората да гледат на 5 юни телевизионното шоу „България търси талант” и да подкрепят мен и сестра ми” – призова Мирела Димитрова.

В първа възрастова група първо място заема Гала Ботева от Севлиево, на второ са класирани Милица Мартинова - Велико Търново и Пресияна Димитрова от Русе. Третото място е за Елеонора Иванова от Пловдив, Преслава Петрова - Разград, Любомира Вушева - Ботевград. В тази категория поощрителни награди получават Димитрина Германова, Полина Семендяева и Габриела Иванова от Добрич.

Във втора възрастова група победител е Иван Гайдаров от Разград, следван от Виктория Пенева от Добрич и Кристиана Асенова от Търговище - на второ място и Даниел Николов от Стара Загора, Инга Гарановши от Молдова и Стефани Маринова от Добрич - на трето място. Поощрителни награди получават Златомира Драголова и Борис Байчев от Добрич, както и Ема Галанаки - Гърция.

При най-големите участници първото място е за Кулаим Каирбаева от Казахстан;
второ място - Симеон Желязков от София; трето за Кристина Христова от Генерал Тошево. Поощрителни награди получават Мария-Йоанна Флори от Гърция и Лана Анцаридзе, която живее в Добрич, но е роден а в Беларус и е музикант, хореограф и танцьор.

Тази вечер е закриването на фестивала - в 18.00 ч. в Младежкия център - с галаконцерт и рецитал на Михаела Филева.