Ремонтират дупките по цветния асфалт в центъра на Шумен, ще остане на кръпки
Ремонтират дупките по цветния асфалт в центъра на Шумен, ще остане на кръпки / снимки: Дарик-Шумен

Цветният асфалт по центъра на Шумен ще бъде на кръпки. Това стана ясно по време на днешния брифинг в Община Шумен. В момента работници от фирмата изпълнител извършва ремонтни дейности по компрометирани участъци от зеления асфалт на пешеходната зона в центъра на града. Дейностите са съгласно гаранционните условия по договора за изпълнение по проекта за рехабилитация на центъра на Шумен, а гаранционния срок за поддържане на цветния асфалт е 15 години.

Ремонтират дупките по цветния асфалт в центъра на Шумен ще остане на кръпки
netinfo

Участъците, където има проблеми обаче няма да бъдат напълно подновени, а само ще се изкърпват, обясни по време на пресконференцията инж. Николай Евтимов - гл. експерт по пътна инфраструктура към местната администрация. По думите му, в момента работниците запълват отворилите се фуги по асфалта с оцветена битомно-полимерна смес. „Стария асфалт е вече на няколко години, горния слой се е обезцветил заради използваните през зимата инертни материали и сол. Новата смес се заготвя със съответното количество оцветител, но след година-две тя ще изравни по цвят с асфалта", обясни инж. Евтимов.

Ремонтират дупките по цветния асфалт в центъра на Шумен ще остане на кръпки
netinfo

На въпрос дали му харесват кръпките по цветния асфалт, експертът заяви, че на никого не му харесва, но това е технологичния процес за запълване на дупките и фугите по центъра на Шумен.

Репортер на Дарик провери работата на работниците и направените от тях кърпежи, по доста от които ясно си личи не особено прецизната им работа.

Ремонтират дупките по цветния асфалт в центъра на Шумен ще остане на кръпки
netinfo