Предупреждават с жълт код за слани в четири области
Предупреждават с жълт код за слани в четири области / DarikNews.bg, архив

Прогноза за времето за 17 май, вторник

До полунощ над югоизточната половина от страната все още ще има валежи и гръмотевици, ще има условия и за градушки. След полунощ явленията ще отслабват, а до сутринта и ще спрат. От запад облачността временно ще се разкъса и намалее.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса и на отделни места в котловините от Западна България ще има условия за образуване на слана.

Жълт код за възможни слани е обявен за четири области в страната за вторник. Предупреждението е в сила за областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил. При стихване на вятъра, на места в котловините ще има условия за слани, посочват синоптиците.

През деня и над Източна България облачността ще се разкъса. След пладе главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде около и над средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

В ранните сутрешни часове по Черноморието все още ще превалява, но в процес на спиране. През деня облачността ще е значителна, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 15-17 градуса.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg