Оставиха в ареста 24-годишен заради наркотици
Оставиха в ареста 24-годишен заради наркотици / Dariknews.bg,архив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 24-годишен мъж за държане на марихуана, амфетамини и екстази

На 10 май обвиняемият Стефан М. е държал в апартамента си в Казанлък, без разрешително, 28 грама различни видове високорискови наркотични вещества - марихуана, амфетамин и екстази. Освен тях са иззети още електронна везна, разпитани са свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Мъжът е осъждан за друго такова престъпление, за което на 9 септември 2015г. му е определено наказание в размер на девет месеца лишаване от свобода условно, изпълнението на което е отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 1000 лева.

Районен съд-Казанлък прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му - осъждан за друго такова престъпление, като извършеното от него престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 1 до 6 години, както и че има опасност обвиняемия да се укрие или извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по - лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.