Оставиха в ареста рецидивист с 20 присъди
Оставиха в ареста рецидивист с 20 присъди / Dariknews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Янко С., на 33г., от Гурково. Той е привлечен като обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив направил опит за отнемане на чужди движими вещи - престъпление по чл.196 т.2 във връзка с чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 във връзка с с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 17 март 2016 г., в тъмната част на денонощието, в гр. Гурково, обл. Стара Загора, Янко С. с взлом проникнал в къща, чиито собствениците живеели в друг град и я посещавали рядко. Целта му била да извърши кражба. Обвиняемият приготвил за изнасяне от дома радиоприемник и фотоапарат, които увил в покривка за маса. Докато тършувал, съсед дочул шумове от къщата и подал сигнал до органите на МВР.

Пристигналите на място служители на РУ на МВР-Казанлък влезли в къщата и открили Янко С., който се криел в една от стаите.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък за кратък период от време са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др. Справка по делото сочи, че досега Янко С. е осъждан 20 пъти.

Районен съд-Казанлък прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му - рецидивист, като извършеното от него престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 3 до 15 години, както и че има опасност обвиняемия да се укрие или извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по - лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.