Пламен Нунев бе гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград
Пламен Нунев бе гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград / netinfo

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, облечен в народна носия, бе гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград днес. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, Пламен Нунев и други депутати, придружени от областния управител Недялко Славов и кметът на община Златоград Мирослав Янчев направиха разходка из импровизираната чевермеджийница на открито.
„С днешния празник си припомняме прекрасната ни история, култура и обичаи. Важно е чрез събития като днешното да учим децата и внуците ни, за да останат тези традиции живи за поколения“, каза Пламен Нунев.

Дошлите в най-южния родопски град можеха да видят древни ритуали и приготвяне на уникалното златоградско чеверме . Празникът бе открит по обед с изпълнения на над 100 родопски каба гайди. Гостите и жителите на града станаха свидетели на възстановка на приготвяне на автентични златоградски ястия на открито в автентични родопски дворове от преди век, пресъздадени с декори, с най-различни съдове и предмети, съхранили в себе си до ден днешен наследството от дедите ни.