Иван Иванов се отказа от номинацията си за Почетен гражданин
Иван Иванов се отказа от номинацията си за Почетен гражданин / Дарик-Шумен, архив

Олимпийският и многократен световен и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов излезе с писмо до шуменските общински съветници и кмета на Шумен Любомир Христов. В него настоящият старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести отправя молба да не бъде разглеждано каквото и да е предложение за удостояването му със званието „Почетен гражданин" на Шумен.

„Моят път на български спортист, развял знамето на България на върха на не един подиум в света е изпълнен с моменти, в които съм изпитвал неудържима радост, а така също и с моменти на тъга. Труда, койот съм полагал /и в момента полагам/ с националния отбор, като негов старши треньор, винаги в една или друга степен е получавал своята оценка там - на подиума и под звуците на химна на Република България. Това е моето разбиране за моя труд и постижения. Ето защо Ви моля, да не се разглежда каквото и да е предложение за удостояването ми със званието Почетен гражданин на град Шумен", казва в писмото си Иван Иванов, което e входирано в местната администрация днес.

На сесията през април местния общински съвет не прие предложението на група шуменски журналисти Иван Иванов да бъде удостоен с най-високото почетно звание на Шумен.