Рецидивист обжалва 12-годишна присъда на добричкия съд за отвличане и изнасилване
Рецидивист обжалва 12-годишна присъда на добричкия съд за отвличане и изнасилване / DarikNews.bg, архив

Варненският апелативен съд разгледа днес жалбата на Бисер Петров от София против 12-годишна присъда на Окръжен съд Добрич (ДОС) от декември миналата година. Първата съдебна инстанция е признала вината на 45-годишния мъж затова, че на 16-ти и на 18-ти октомври 2012 година, заедно с племенника си Вълко Иванов отвлекли против волята им първо К.А., а два дни по-късно и Т.К., като изнасилили втората си жертва. За всяко едно от отвличанията съдът в Добрич е присъдил на Бисер по 12 години „лишаване от свобода”, а за изнасилването на втората жена – 7 години затвор. Подсъдимият ще търпи по-тежкото от двете наказания – 12 години „„лишаване от свобода”.

Бисер има 21 присъди за различни престъпления, в това число за отвличане и изнасилване. Вълко е осъждан 4 пъти като непълнолетен. За същите престъпления ДОС е присъдил на Вълко 9 години за отвличанията и 7 години затвор за изнасилването на втората жертва. този подсъдим не обжалва присъдата си.

В жалбата си пред Варненския апелативен съд Бисер Петров твърди, че е имал съгласието и на двете жени. Отрича да ги е отвличал и да е изнасилил втората жена.

Пресслужбата на съда припомня казуса на двамата роднини. Те пътували към Добрич, когато решили да се възползват от „услугите” на проституиращи на пътя жени. Спрели край първата си жертва и докато питали за цената на „услугата” със сила, с удари и заплахи Бисер вкарал К.А. на задната седалка. Тя оказала съпротива, дори се опитала да им каже, че има заболяване, но и това не разубедило насилниците. Жената припадала 2 пъти и била свестявана с удари. Накрая двамата мъже изоставили К.А. в гора по пътя Добрич – Варна. Още същия ден тя разказала пред полицията за стореното от Бисер и племенника му и ги разпознала.

Два дни след първото отвличане тандемът повторил действията си и по идентичен начин отвлекли Т.К.. Яростната съпротива на втората жертва била преодоляна с бой. Този път насилниците успели да изнасилят жената, а след това изоставили и нея в гора на същия път. Т.К. също разпознала нападателите си и дала показания пред органите на реда.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30-дневен срок.