Прокуратурата проверява усвояването на парите от Европа в Добричка област
Прокуратурата проверява усвояването на парите от Европа в Добричка област / netinfo

Административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна разпореди днес извънпланова общонадзорна проверка за отпускането, изразходването и отчитането на средствата по европейски програми. Проверката ще се извърши в шестте окръжни прокуратури на територията на Апелативен регион – Варна, между които е и Окръжна прокуратура – Добрич.

До общонадзорната проверка за законност се стигна след излъчени репортажи и журналистически разследвания за изразходването на средства по европейски програми, в които се съдържат данни за престъпления по служба, присвоявания и злоупотреба със служебно положение.

Това се случва, след като Окръжната прокуратура в Добрич се самосезира след излъчен репортаж на bTV за изразходването на над 5 млн. лева за строителство на стадион в Шабла.

Прокуратурата разследва как са усвоени парите по два европейски проекта в Шабла

Крайният срок за извършване на проверката е 30 юни 2016 г. Обобщаването на резултатите от проверките ще бъде направено от Апелативната прокуратура във Варна. При установяване на данни за извършени престъпления от общ характер ще бъдат образувани досъдебни производства, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура.