50 000 лв. ще бъде бюджетът за Майските празници на културата в Дупница
50 000 лв. ще бъде бюджетът за Майските празници на културата в Дупница / netinfo

50 000 лв. ще бъде бюджетът за Майските празници на културата в Дупница. За половината от сумата ще се разчита на дарители и спонсори заяви кмета на Дупница, Методи Чимев.
39-тото издание на Майските празници започва на 13 май и ще завърши на 29 май. Няколко са акцентите - концерт на „Фондацията", които ще открият празниците, спектакъла на Нешка Робева и Влади Въргала - „Разбъркай го - да се оправи" на 17 май, както и юбилейният концерт на мъжки хор „Св. Иван Рилски" на 20 май.


В програмата са включени още концерти и изяви на местни самодейни състави, ще има игри и забавления за децата, като и тази година ще бъде организиран „Фамилатлон". В рамките на Майските празници на културата ще се проведе и 15-тото издание на Югозападния международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите" от 26 май до 29 май. Традиционният „Дупница денс фест" ще бъде от 20 май до 22 май, като в различните дни ще гостуват Криско, Павел и Венци Венц. 5 години ще отбележи с концерт ВС „Арт Поп". Предвидени са изложби на Исторически музей - Поморие, „Из Стара Дупница" на Филателното дружество в Дупница, „Моята Дупница" най-добрите снимки от фотоконкурса, който тече в момента, Влади Въргала ще гостува с постановката „Черната или червената" на 23 май, на 18 май пък е премиерата на ОбДТ „Невена Коканова" - „Големанов", предвидени са още класически концерт, кино прожекции за деца и младежи и др. Входът за всички събития ще бъде свободен. Място на провеждане пл. Свобода, ОбДТ „Невена Коканова, Спортна зала, както и двете изложбени зали в града.