Пирин Благоевград излиза на Тумба за контрола с ПАОК
Пирин Благоевград излиза на Тумба за контрола с ПАОК / sport2you.ru

Пирин Благоевград замина с група от 32-а футболисти за Солун, където днес от 18 часа ще играе най-престижната си контрола за тази година - с гръцкия гранд ПАОК на Димитър Бербатов.

За първи път от седем месеца насам в групата беше включен и бразилецът Единилсон Бергонски, който пропусна почти целия сезон заради тежка контузия. Освен него, гостуването в Солун пропускат още Антон Костадинов и Даниел Младенов. Костадинов е с лека травма и ръководството на тима не желае да рискува неговото здраве. Той усложни травмата си на загрявката преди мача с Ботев Пловдив, а вместо него започна Тодор Траянов.

Срещата беше уговорена в края на миналата седмица, тъй като за Пирин предстои пауза в шампионата след изваждането на Литекс от "А" група. ПАОК пък ще играе следващата неделя и заради това треньорът Владимир Илич търсеше противник за контрола.

Това ще бъде втората по-сериозна проверка за Пирин през годината, след като в края на март благоевградчаните играха срещу македонския шампион Вардар Скопие и загубиха с 0:1.

Двубоят между ПАОК и Пирин е днес от 18 часа на стадион "Тумба".