Само във Варна: Засякоха 26 почерпени шофьори по празниците
Само във Варна: Засякоха 26 почерпени шофьори по празниците / снимка: Дарик Варна, архив

26 почерпени шофьори бяха засечени по пътищата във Варненско покрай Великденските празници. В 17 от случаите употребеният алкохол е с концентрация над 1,2 промила, като в тези случаи има образувани бързи полицейски или досъдебни производства, съобщиха от местната полиция.

През дните преди и по време на празниците са били извършени общо 1073 проверки на моторни превозни средства и техните водачи. Извършените проверки за употреба на алкохол са били 740.

Варненка рита и плю полицаи след катастрофа

При направените проверки са установени 31 неправоспособни водачи, в момент на управление на МПС. 30-годишен мъж от с. Караманите загина при пътно-транспортно произшествие в с. Брестак, докато управлява автомобила си без да притежава свидетелство за правоспособност, припомнят от полицията.

Неправоспособен шофьор загина на място

По време на специализираната полицейска операция, с автоматизирани технически средства и системи, са констатирани 331 нарушения на ЗДвП, свързани с превишаване на максималната допустима скорост за движение.

През изминалата седмица, във връзка с Великденските празници, беше направена организация и бяха взети редица мерки с цел намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Специализираните полицейски действия бяха насочени към засилване на полицейските проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други възможни нарушения, както и за осигуряване на засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на Варна, както и по възлови места в града.