В договорите на световноизвестните актьори често има допълнителни пунктове, които продуцентите трябва да спазят, в случай че искат звездите да участват в техните филми.

Обикновено тези пунктове са строго секретни, но някои стават публично достояние.

Руският сайт Filmpro.ru са подбрали някои от най-абсурдните изисквания на холивудските знаменитости. Актьорите и продуцентите не ги коментират, разбира се.

Анджелина Джоли

Преди няколко години Анджелина Джоли бе поканена да се снима в един изключително скъп проект. Тя се съгласила, но при едно допълнително условие - студията да плати летните занимания на съпруга ѝ - Брад Пит, които стрували един милион долара и включвали хеликоптер.

Скандалните капризи на холивудските звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Брад Пит нямал никаква връзка нито със студията, нито с проекта, затова и изискването на Джоли предизвикало голямо объркване сред хората, които подготвяли филма. В крайна сметка не било постигнато съгласие, проектът се провалил, а Анджелина купила хеликоптер на Брад.

Джордж Клуни

За да участва във филма „Гравитация" Джордж Клуни е поискал, въпреки че ролята му е второстепенна, да му бъде осигурено джакузи с гореща вода, специален плаж с къща, двор и място, където да акостира с яхтата си, а също така и лично баскетболно игрище. Всичките претенции били изпълнени, като общо стрували към 125 хиляди долара. Клуни останал толкова доволен от резултата, че разрешил на партньорката си във филма Сандра Бълок да се наслади на този лукс заедно с него.

Скандалните капризи на холивудските звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Ума Търман

Когато Ума Търман била поканена да се снима във филма „Елоиз в Париж", тя измислила едно от най-чудноватите изисквания в историята на Холивуд. Едно от условията било никой от актьорите да няма по-добра гардеробна от Ума Търман. Второто по-специално условие било било че всяка една от перуките, които бъдат изготвени специално за героинята ѝ, Търман ще може да закупи на половин цена. В случай, че тя поиска да купува перуките, разбира се.

Скандалните капризи на холивудските звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Уил Смит

По време на заснимането на мъже „Мъже в черно 3" насред центъра на Ню Йорк бе разположен огромен двуетажен камион. Уил Смит е поискал на снимките да има такъв фургон специално за него, при условие, че квартирата му е само на два километра от снимачната площадка. За организаторите това е струвало 9000 долара на месец. Ситуацията е била допълнително напрегната от факта, че местните жители постоянно се оплаквали в полицията, че заради огромната си височина фургонът закривал прозорците на домовете и в тях не прониквала слънчева светлина.

Скандалните капризи на холивудските звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Джак Никълсън

Някои актьори имат такива изисквания не за себе си, а за изкуството. Джак Никълсън се съгласил да се снима във филма „От другата страна", но само при условие, че има сцена, където да има изкуствен пенис и героят на Джак да смърка кокаин от задните части на жена. Мартин Скорсезе бил доста объркан от това желание, тъй като от него нямало никакъв смисъл и то не допринасяло по никакъв начин за стойността на филма. В крайна сметка обаче режисьорът намерил място в лентата и за претенциите на Никълсън.

Скандалните капризи на холивудските звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Снимки: Gettyimages