Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
86536
Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
  • Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
  • Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни

Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие по пътищата се очаква днес. Над 700 000 българи ще тръгнат на път след празничните дни. Само в София се очаква да се върнат около 200 000 автомобила.

Колона от 4 км изчакващи автомобили вече се е образувала на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от "Гранична полиция". На българо-турската граница трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На останалите гранични пунктове движението засега е нормално.

ТИР блокира движението между Враца и Мездра

Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание по пътя Враца-Мездра в района на с. Руска бела поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от АПИ. В участъка е въведено ограничение на скоростта 30 км/ч.

От 10.00 до 20.00 ч. днес ще има две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени маршрути между Гърция и столицата.

За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички магистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила днес от 14.00 до 20.00 ч., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, се посочва в съобщението.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, отбелязват от пътната агенция.

Източник на видеото: Novanews.bg