Uriah Heep с безплатен концерт на 6 май в Каварна
Uriah Heep с безплатен концерт на 6 май в Каварна / БГНЕС

С редица прояви Община Каварна ще отбележи празника си – 6 май.  В деня преди празника – 5 май, от 8:30 до 11:30 ч. в църквата  „Свети Георги“ ще бъде отслужена архиерейска света литургия, оглавена от Негово Високо Преосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, с участието на Ансамбъл "Аноним", по повод честването на 180 години от основаването на храма. От 11:30 там ще се извърши тържествена церемония по валидиране на пощенска марка по повод годишнината.

След това, в 12:15 във фоайето на Община Каварна се открива изложба с картини на църквата и творбите от конкурс за приложно и изящно изкуство на тема "180 години храм „Св. Вмчк Георги” - моят /нашият/ храм".

Първата  копка на Параклис "Св. Константин и Елена" ще бъде направена на церемония от 14:00 часа в с. Раковски.

На 6 май от 8:30 часа в храма „Св. Вмчк Георги“ започва празнична света литургия. 10:30 е началният час на концертите на фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” и на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, които ще се проведат на площад „Защитата на Каварна“. В 16:00 часа на сцената на Народно читалище „Съгласие-1890“ ще се изявят групи за автентичен фолклор.

Подарък на общината за всички нейни жители и гости ще бъде и концертът на легендарната рок-група "Uriah Heep", който започва в 21:00 часа на площада.