Над 1000 стихотворения в Националния литературен конкурс за поезия Биньо Иванов
Над 1000 стихотворения в Националния литературен конкурс за поезия Биньо Иванов / netinfo

355 поети, с 1065 стихотворения са заявили участие в десетото юбилейно издание на Националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" - Кюстендил. Надпреварата е анонимна, крайният срок изтече на 25 април. Организатори са Община Кюстендил и читалище "Братство 1869". Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.
Наградният фонд е: първа награда - 300 лв., втора награда - 200 лв. трета награда - 100 лв. Журито ще присъди и 6 специални награди.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов - поетът, свързал трайно съдбата си с този град.
Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Константин Еленков - литературен критик, Димитър Христов - секретар на Съюза на българските писатели, и поетите Анжела Димчева, Методи Джонев и Благой Ранов.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалище "Братство 1869": www.bratstvokn.org.
Награждаването на лауреатите ще се проведе на 31 май 2016 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869".