Спипаха известен на полицията автокрадец, отмъкнал цистерна за мляко в Нови пазар
Спипаха известен на полицията автокрадец, отмъкнал цистерна за мляко в Нови пазар / netinfo

Установен и задържан е извършител на противозаконно отнет товарен автомобил "Мерцедес", оборудван с три цистерни за мляко, информират от полицията. Сигнал за кражбата е подаден около 22:45 часа на 26 април. По данни на водача, автомобилът бил паркиран на ул."Христо Ботев" в Нови пазар около 20:30 часа същия ден.Полицията в Нови пазар предприела действия за издирването му, като били уведомени и съседните областни дирекции.

Служители на ОД на МВР- Варна забелязали в община Аксаково издирвания мерцедес. Униформените многократно подавали светлинен и звуков сигнал за спиране, но "апашът" продължавал да се движи. Блъснал друг патрулен полицейски автомобил при опит да избегне проверка. Предприети са заградителни мероприятия, които дали резултат и около 00:30 часа в района на село Куманово полицейските служители спрели водача. Зад волана бил 38-годишен варненец, криминално проявен.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейско управление във Варна. Вчера е конвоиран в РУ- Нови пазар и е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор му е постановена мярка за неотклонение задържане за срок до 72 часа.

В досието си варненецът има 3 присъди, 9 криминалистически регистрации и 26 заявителски материала. Известен е на органите на реда с кражби, противозаконни отнемания на автомобили, и бягство от затвора. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.