Засилени проверки по пътищата в Шуменско през празничните дни
Засилени проверки по пътищата в Шуменско през празничните дни / netinfo

Полицейска операция за подобряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия се провежда в Шумен и ще продължи до края на седмицата. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Стриктно се следи за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като контролът около малките населени места и питейните заведения е засилен. Проверява се дали водачите са правоспособни и дали се ползват предпазни колани и обезопасителни системи за деца.
Освен това се извършва контролна дейност дали водачите управляват технически изправни автомобили, имат ли застраховка "Гражданска отговорност".

От утре започва специализирана операция на територията на област Шумен, целта на която е да се осигури нормалната пропускателна способност по основните направления за движените в региона през празничните и почивни дни. Операцията е в изпълнение на писмо на Главния секретар на МВР и Заповед на Агенция „Пътна инфраструктура" във връзка с въвеждане на временна организация на движението по определени пътища по републиканска пътна мрежа за превозни средства с технически допустима максимална маса над 12 тона в последния работен ден преди празниците и последния почивен ден.

За времето от 28 април до 5 май в интервала от 16:00 ч. до 20:00 ч. в последния работен ден преди празниците и последния почивен ден от 14:00ч. до 20:00ч. ще се спира движението на територията на област Шумен, по магистрала „Хемус" и първокласните пътища на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима маса над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, като същите изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Ще се спира движението на пътните превозни средства с животинска тяга, няма да се допуска придвижване на моторни превозни средства, които превозват живи животни без да имат необходимите документи за превоза.