Жителите на Дисевица се чувстват изоставени от Община Плевен
Жителите на Дисевица се чувстват изоставени от Община Плевен / gerb.pleven

Много емоции, провокирани от редица нерешени проблеми и усещане за безпомощност, отприщи срещата на народния представител Владислав Николов и общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов с жителите на плевенското село Дисевица.

Активизирали се свлачищни процеси по думите на хората заплашват целостта на гробищните места. Това бе сред първите въпроси, поставени по време на срещата. Хората се оплакаха от това, че тази година, за разлика от предходните до сега, Община Плевен няма за наема трайно безработни лица по линия на временната заетост. Те настояха питанията им да бъдат предадени на кмета на Община Плевен Георг Спартански, който да отговори защо е допуснал това. Местните поискаха и други конкретни отговори от общинския кмет - ще бъдат ли отпуснати средства и в какъв размер ще бъдат те за борба с кърлежите и комарите в село Дисевица.

„Пътят, свързващ селото ни с Ясен е в окаяно състояние. Трошим си колите и това вече не се търпи”, казаха хората. „Ремонтът е неотложен и искаме да разберем кога ще се направи той и колко средства ще бъдат отделени за това.”, каза кметът на село Дисевица Пламен Бешков. Той посочи и друг проблем в селото – лошото състояние на парапета на моста на Вита. По думите му изкъртените прегради на парапета крият опасност за преминаващите по мостовото съоръжение, защото „недай Боже при евентуален инцидент няма какво да спре автомобил или човек да падне право в реката”, каза още кметът на село Дисевица.

„В селото липсва полицейско присъствие”, категоричен бе кметът Бешков. Всяка вечер е истински тормоз – висока музика до малките часове на нощта, шофирането в нетрезво състояние и без книжка от представители на малцинствата, кражби и агресивно поведение от страна на ромското население карат хората да се чувстват несигурни както през деня, така и нощем”, обобщи кмета на селото Пламен Бешков. Той настоя в селото да идва полицейски служител, за да респектира с присъствието си всеки, готов да наруши закона.

Пред своите съселяни и народния представител Владислав Николов и общинските съветници от ГЕРБ той заяви, че настоява да получи ясен отговор от общинския кмет защо е получил 82-83% изпълнение на бюджета за 2015 година. Въпросите, поставени от хората и кмета на Дисевица по време на срещата ще бъдат предоставени за отговор и решаване на проблемите казуси на кмета на Община Плевен Георг Спартански.