Ученици от Смолян организират благотворителен концерт в помощ на пострадалото семейство при пожар в Момчиловци
Ученици от Смолян организират благотворителен концерт в помощ на пострадалото семейство при пожар в Момчиловци / dariknews.bg/архив

Ученици от 10 В. клас в ГПЧЕ "Иван Вазов " - Смолян , организират благотворителен концерт под надслов "Дом за едно семейство" , като целта е набиране на средства за семейство Георгиеви от село Момчиловци , чиято къща изгоря при пожар.

В концерта ще участват - Ансамбъл "Родопа", 101 каба гайди, Клуб " Хоро ", ТФ "Зареница", ФЕН-85, Школа по народно пеене към ОДК, Театрална школа към ОДК, Цигулков ансамбъл "Виолина", Танцов клуб "Хоп-троп" и Доброелена Семова. Концертът ще е на 13 април в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. Това е поредната благотворителна акция в помощ на семейството, на което му изгоря къщата в началото на март.

Тя бе обитавана от от две жени- майка, която е трудно подвижна и дъщеря - приемен родител на малко дете. Заедно с тях живеят и другите две деца на по-младата жена. В момента пострадалите са настанени при роднини. На този етап са събрани около 7 300 лв от дарения, като в това число влизат и средствата от дарителските кутии, от които са изкарани 2 814 лв. Освен това, от пролетният концерт, който се състоя в селото са събрани над 600 лв, като предстои и отваряне на дарителската кутия в местното читалище.

„На този етап има запитване и от няколко строителни фирми, които предлагат строителни материали за подпомагане за възстановяването на дома на семейството“, коментира кметът на селото Сийка Суркова. Според нея, ще се премине на вариант за събаряне на изгорялата къща, като на нейно място ще се построи нова. “Очаквам да се справим с проблема, хората изразяват съпричастност, предстои и благотворително дрифт и офроуд, на който също ще се събират средства за пострадалото семейство. Той трябваше да е на 25 март, но организаторите го отложиха, но не е ясно кога ще се проведе“, коментира още Суркова.

Дарителска сметка, по която може да се превеждат средства за пострадалото семейство е: BIC: SOMBBGSF IBAN: BG02SOMB91301060320901 Общинска банка, Роска Николова Георгиева.