Млади хора от Германия и Люксембург обсъждат младежки политики в Стара Загора
Млади хора от Германия и Люксембург обсъждат младежки политики в Стара Загора / община Стара Загора

Млади хора от Германия и Люксембург участват в обмена, на който е домакин Международният младежки център в Стара Загора.

В международния младежки обмен участват 30 младежи, които съвместно с екипа на центъра към Община Стара Загора имат възможност да представят културата на своите държави. Младите хора обсъждат и важни теми, засягащи младежките политики на местно, национално и международно ниво, както и ценностите на Съвета на Европа.

В рамките на програмата младежите ще проведат семинар на тема: „Практическо измерение на младежкото участие и визията на Съвета на Европа". Предвидено е обучение по народни танци, междукултурна вечер, пътуване с цел опознаване на природните и културни забележителности на Старозагорския регион - посещение на музея на розата и тракийските гробници в град Казанлък, посещение на връх Шипка и Етъра.

Участниците, които ще останат в града до 2-ри април, ще проведат дискусии и обмяна на опит относно кампанията „Движение за език без омраза", възможностите, които се предоставят чрез неформалното образование, както и предизвикателствата, свързани с повишаването на младежката заетост.