Двама са загинали и 16 ранени по пътищата само за денонощие
Двама са загинали и 16 ранени по пътищата само за денонощие / БГНЕС, архив

Двама души са загинали, а 16 са били ранени в 13 тежки пътни инциденти през изминалото денонощие. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисити, позовавайки се на данни от центъра за информация при направление "Пътна полиция".

В района на София са били регистрирани 116 леки и четири тежки катастрофи. Един човек е загинал, а седем са били ранени.

Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, а по високите и усойни места - заснежени и заледени, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътната обстановка в страната е нормална за сезона.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в районите на Лом, Йоаким Груево, Асеновец - Нова Загора, и Алтимир, Оряхово, Крушовица; до 100 м - в районите на Гурково и Прохода на републиката; до 150 м - в района на Русе.

На магистралите "Люлин", "Марица", "Струма" и "Черно море" няма въведени ограничения за движение.

На магистрала "Тракия" (в област Сливен) от км 262+200 до км 262+400 в посока София-Бургас се ограничава движението в активната лента поради ремонтни работи. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и ограничението на скоростта е 50 км/ч.

На магистрала "Хемус" (в област София), поради демонтаж на вентилатори в дясната тръба на тунел "Витиня" в посока София-Варна, ще бъде въвеждана временна организация на движението за светлата част на денонощието за дните от 15 до 19 февруари, като движението ще бъде насочвано в изпреварващата лента. Затворени ще бъдат активната и аварийната лента.