“Черноморец“ Бч победи „Локо“ ГО в нервен мач
“Черноморец“ Бч победи „Локо“ ГО в нервен мач / снимка: Добри Атанасов

В нервен мач третодивизионният "Черноморец" Бч надделя трудно с 2-1 над „Локомотив" ГО и с това спечели група Б на турнира „Балчик Къп".

Още във втората минута възпитаниците на Георги Иванов-Геша вкараха във вратата на Колев. След центриране от корнер на Ивайло Лазаров, Васил Тачев простреля с глава стража на „Локото" от упор. В 23-ата след точно изпълнен пряк свободен удар Валентин Веселинов удвои, след като насочи топката в десния ъгъл. В 43-ата „Черноморец" пропусна да реализира трети гол чрез Тачев, който стреля край десния стълб.

Коренно различно лице показа тимът на „Локомотив" ГО през втората част, когато продължи да владее инициативата, но създаде и опасни положения пред вратата на Хавалес. В 52-ата минута Димитър Алексиев стреля опасно с глава към горния десен ъгъл, но вратарят изби. В 71-ата минута не бе зачетен гол в мрежата на Хавалес, което доста нажежи страстите. Тихомир Кънев стреля от пряк свободен и вкара, но бе отсъдена засада.

В 75-ата минута „Локото" стигна до гол. Балъков засече топката с глава, тя рикошира в напречната греда, удари се в гърба на вратаря, а в опита да я избие Явор колев си вкара автогол. В 78-ата и 79-ата реферът Драгомир Драганов показа два последователни червени картони на Иван Пенев от „Локомотив" и на Ахмед Хикмет от „Черноморец" за груби нарушения. Пет минути преди края на мача „Локомотив" можеше да стигне до равенството но Генади Луго изби от голлинията топката след удара с глава на Тихомир Кънев.

"Черноморец" Бч" : Хавалес, Луго, Колев, Стайков, Начев, Веселинов, Хикмет, Тачев, Беадиров, Митев, Лазаров (Ставрев, Арна,удов, Дамянов, Коев,Иванов, Мадоян, Цанков)

Локомотив" ГО: Колев, Харизанов, Пенев, Иванов, Фиданин, Мечев, Желев, Почански, Кънев, Михайлов, Трифонов (Красимиров, Мицаков, Алексиев, Сандов, Савов, Балъков, Апостолов)

Организаторите на турнира „Балчик Къп" съобщиха, че отборът на „Черно море" няма да играе във финала на турнира във вторник, заради подготовката на тима за първия мач от пролетния полусезон срещу „Славия". А от друга страна тимът на „Локомотив" ГО заминава за контрола в Румъния, което означава, че няма да има мач и за 3-ото място.

При така стеклите се обстоятелства директорът на турнира Емил Тодоров съобщи крайното класиране до 4-о място. Победител е „Черноморец", „Черно море" остава на
второто място, а „Дунав" Русе и „Локомотив" Горна Оряховица делят третото място.

В понеделник по програма са предвидени да се изиграят срещите за 7-8 място между „Интер" Плачидол и Септември „Тервел", и за 5-6 място между „Балкан" Ботевград и „Ботев" Враца. Вместо финал във вторник от 14.30 часа турнирът ще бъде закрит с мач между „Черноморец" Бч и „Дунав", а след това предстои и награждаване.