Дискутираха възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес
Дискутираха възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес / Община Стара Загора

Конференция на тема „Подпомагане на малкия и средния бизнес" се проведе в Стара Загора. Инициативата, за подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за прилагане на активни мерки за стимулиране на предприемачеството, е на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

В конференцията в Стара Загора се включиха широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, и представители на местната и държавната власт. Бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес. В конференцията в Стара Загора се включиха широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, и представители на местната и държавната власт. Бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес.

Свое видео послание изпрати евродепутатът Ева Паунова. Тя представи добрите европейски практики за подпомагане на младите предприемачи в различните сфери и съответните европейски програми, които ги насърчават.

„Още през миналата година, по инициатива на Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, направихме един контракт с Мариета Захариева, изпълнителен директор на ИАНМСП, за да може Стара Загора да бъде на една от челните позиции при създаването на благоприятни условия за предприемачите. Община Стара Загора подкрепя и насърчава подобни инициативи, за да се развива региона", подчерта в приветствието си към гостите и участниците в конференцията зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.