РИОСВ-Шумен организира конкурс за Деня на водата
РИОСВ-Шумен организира конкурс за Деня на водата / netinfo

Регионалната екоинспекция в Шумен обяви конкурс, посветен на Световния ден на водата - 22 март. Конкурсът е за изработване на плакат, макет, презентация, клип или рисунка, свързани с водата и използването й. Могат да се представят причините за недостига на вода, интересни факти, съвети за пестене, водата и човешкото тяло, видове вода в природата. Няма ограничение относно материалите, инструментите и техниката, които се използват при представянето на темата.

В конкурса могат да се включат учениците от всички училища в Шуменска и Търговищка област. Предизвикателството към тях е да работят в екип до 5 човека. Творбите ще бъдат разделени в две възрастови групи - първа група от 6 до 12 години и втора от 13 до 18 години. Всеки проект трябва да съдържа имена, възраст, училище и телефон за контакти на екипа.

Проектите могат да бъдат донесени лично в инспекцията или изпратени най-късно до 18 март на адрес: гр. Шумен, ул. „Съединение" №71, ет.3

Жури от екоексперти ще оцени всички постъпили проекти. Резултатите ще бъдат обявени на 22 март на електронната страница на екоинспекцията.

Голямата награда за отличения екип ще бъде екскурзия до природна забележителност на територията на РИОСВ-Шумен. Ще бъдат раздадени и поощрителни награди и грамоти.