Успешни фондонабирателни кампании през 2015 г. отчете БЧК Кюстендил
Успешни фондонабирателни кампании през 2015 г. отчете БЧК Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Отчет за дейността на областната червенокръстка организация за 2015 година и отчет на бюджета за миналата година бяха направени на Областното общо отчетно събрание на Кюстендилската червенокръстка организация.На заседанието бе гласуван и план за работа на ОС на БЧК - Кюстендил през 2016 г, както и проекто бюджет за тази година.
Основни целеви групи , подпомагани от БЧК Кюстендил през миналата година са възрастни,самотни, болни, инвалиди, както и 60 деца от 6 училища в областта по програма „Топъл обяд".С инвалидни колички и дрехи е подпомогнат Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо войвода", както и домовете в Преколница,Кочериново и Рила.

 

Успешни фондонабирателни кампании през 2015 г. отчете БЧК Кюстендил
netinfo

 


През 2015 г. от фондонабирателни акции са събрани 6992,56 лв.
„Основните акценти през 2016 г. ще бъдат в няколко направления,в областта на организационната дейност- провеждане на различни обучения на нашите доброволци, обучение на създадените доброволни екипи за реакции при бедствия и кризи.Ще наблегнем и на информационните кампании сред населението, какво се прави при кризисни ситуации, ще проведем редица обучения по първа долекарска помощ.Младежите от БЧК и тази година ще провеждат кампании за превенция на зависимости.
Горди сме с това, че през миналата година имаме много успешни фондонабирателни кампании, благодарение на които през миналата година 60 деца получават топъл обяд, с което успяваме да върнем децата в училище", коментира Д-р Емилия Кацарска, директор на Български червен кръст - Кюстендил.