Времето на 13 февруари: Валежите ще започнат да спират
Времето на 13 февруари: Валежите ще започнат да спират / БГНЕС, архив

 

рогноза за 13 февруари, събота

През нощта ще бъде облачно. На много места в страната ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

В събота сутринта валежите за кратко ще спрат. По-късно през деня от запад на изток ще преминава бърз фронт, по който ще превали дъжд. До полунощ срещу неделя валежите ще спрат. През деня ще духа умерен вятър от юг, по-добре изразен в Източна България. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от запад. 

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в Северозападна България – по-ниски.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Над планините ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа силен, а по високите части - бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 8 градуса, на 2000 м - до 3 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Сутринта и вечерта ще превалява дъжд. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

През следващите дни затоплянето ще продължи. Вятърът ще е от югозапад, в Източна България умерен, временно силен. 

В неделя в сутрешните часове ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. През втората половина от деня ще преобладава облачно време, а привечер и през нощта срещу понеделник на места ще превали дъжд. В понеделник сутринта ще има значителна облачност, около и след обяд ще се разкъсва и временно ще намалява.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg