Джордж Буш дава рамо на брат си за президентски кандидат
Джордж Буш дава рамо на брат си за президентски кандидат / Guliver/Getty Images

Бившият американски президент Джордж Буш-младши ще изостави относителната си политическа самоизолация и ще се включи в подкрепа на президентската кампания на брат си Джеб.

През следващата седмица Джордж Буш-младши ще участва в подкрепа на кандидатурата на Джеб за републиканската номинация за президентските избори.

Клинтън и Буш - най-популярните претенденти за президент на САЩ

Джеб Буш потвърди това в Twitter в четвъртък. "Присъединете се към нас в понеделник в Чарлстън," пише той в съобщение под снимка с по-големия си брат. Това ще бъде първи митинг на Буш-младши.

Откакто миналата година започна кампанията си Джеб Буш разочарова привържениците си, като не успя да се класира начело на списъка с общественото одобрение, направен от социолозите. Той отправи нападки срещу Доналд Тръмп, но милиардерът показа публично отношението си като дори му изшътка в последния дебат.

След като напусна Белия дом през 2009 г., Джордж Буш пазеше относително мълчание и успя да си върне степента на одобрение. Според проучване на Си Ен Ен от юни 52% от американците имат благоприятно впечатление от бившия президент, докато в края на неговия мандат рейтингът му бе около 30%.

Източник: БГНЕС