Автобус на любовта тръгна из Пазарджик
Автобус на любовта тръгна из Пазарджик / Тина Соколова

До края на „любовния”месец февруари автобус от градския транспорт става посланик на любовта и доброто в Пазарджик. Инициативата е на обществения превозвач „ХебърБус”, а основни изпълнители на творческата част са възпитаниците на СОУ ”Георги Брегов”.

„Основната ни цел е да внесем цвят и позитивизъм в ежедневието ни, след мразовитите януарски дни. Освен това, не по-маловажно е, че даваме възможност за изява на талантливите деца на Пазарджик” – съобщиха от транспортната фирма и допълниха, че автобусът на любовта ще се движи из улиците на областния град през целия месец, подвластен на Купидон.

Това е първата подобна съвместна инициатива на транспортната фирма с младите таланти, които посрещнаха с ентусиазъм възможността да творят нестандартно. Учениците преобразиха автобуса по свой собствен дизайн, в началото на втория учебен срок.

Училище „Георги Брегов” в Пазарджик е единственото учебно заведение в региона, в което учениците изучават профилирано изобразително изкуство. Съвместната инициатива даде възможност на младите артисти да изразят своите творчески идеи и да ги споделят пред една толкова голяма аудитория, каквато са жителите и гостите на областен център като Пазарджик.