Полицаи откриха двама отвлечени и завързани за дърво, разкриха за минути похитителите
Полицаи откриха двама отвлечени и завързани за дърво, разкриха за минути похитителите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Горнооряховски криминалисти спасиха двама отвлечени мъже и задържаха похитителите им. Благодарение на незабавната реакция на органите на реда, извършителите на злодеянието са закопчани непосредствено след извършване на престъплението, информираха от Областната дирекция на МВР.

Около 15 ч. на 10 февруари случаен минувач забелязал двама мъже, завързани с въжета за дърво край река Янтра, в землището на Долна Оряховица. Очевидецът незабавно сигнализирал органите на реда. Полицейски екипи пристигнали на мястото. Потърпевшите обяснили на униформените, че същия ден са били натъпкани в автомобил и закарани в местността.

Заявили, че били заплашвани от извършителите, че ще бъдат простреляни в краката и хвърлени в реката. Веднага започнало разследване и само след 20 минути криминалистите разкрили и задържали злосторниците.

Става дума за двама съдружници, собственици на пилчарник в Долна Оряховица, на 28 и 29 години. И двамата мъже са неизвестни до момента на полицията. Пред униформените те обяснили, че решили сами да раздадат правосъдие, като опитали да принудят отвлечените да си признаят за извършена кражба. Двамата са задържани за 24 часа . По случая е започнато досъдебно производство, информираха от полицията.