Съветници ще взимат по 840 лв. за две комисии месечно
Съветници ще взимат по 840 лв. за две комисии месечно / Дарик радио/АРХИВ

7 общински съветници и един зам.-кмет ще получават по 2 минимални работни заплати месечно за участието в заседания на комисията по програма „Пловдив за младите“. Става въпрос за 3-ма човека от ГЕРБ и по един от реформаторите, Съюз за Пловдив, БСП, Кауза Пловдив и зам.-кметът по младежки дейности Георги Титюков.

Общински съветници от Патриотичния фронт (ПФ) обаче не са съгласни членовете на комисията да взимат толкова много пари за не повече от 2 заседания месечно и са внесли предложение възнаграждението да падне на 20 лева, колкото се взима при участие в постоянните комисии.

Според Стефан Послийски от ПФ, не е допустимо при общ бюджет на програмата от 150 хил.лева, да се плащат отделно близо 80 хил. лева възнаграждение на съветниците, за работа, която така или иначе им е задължение.

Патриотите получиха подкрепа от Ангел Ангелов от Реформаторския блок, който е един от членовете на комисията. Той заяви, че когато е приел да стане такъв, не е знаел за възнаграждението и ще подкрепи предложението за намаляване на сумата.

За сметка на това, председателят на комисията Георги Титюков бе категоричен, че групата съветници от Кауза Пловдив категорично няма да подкрепят искането за намаляване на парите за членовете на тази комисия. По думите му искането на съветниците от Патриотичния фронт е изключително популистко и припомни, че в мандата на Славчо Атанасов същата тази комисия е била от 16 члена и всички те са получавали по 2 минимални заплати на месец за участието си в нея.

 

„В нормалните държави, когато някои работи извънредно е нормално трудът му да се заплаща“, каза още за Дарик радио Титюков.