Ако искате (да сте) личен асистент
Ако искате (да сте) личен асистент / bandageer.org
Ако искате (да сте) личен асистент
84246
Ако искате (да сте) личен асистент
  • Ако искате (да сте) личен асистент

Ако имате нужда от личен асистент или искате да работите като такъв, обърнете внимание на новия проект на Община Бургас „Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход". Зад дългото име, всъщност, се крие полезна практика - предоставяне на социални услуги на възрастни граждани и деца с тежки умствени или физически увреждания.

Инициативата струва общо 500 000 лева и ще продължи година и половина. В нейните рамки ще бъдат предоставяни следните услуги за социално включване или в домашна среда: личен асистент, социален асистент, домашен помощник, консултации с психолог, здравни услуги и консултации със социален работник. Молби се приемат на адрес „Профсъюзния дом", ет. 2, стаи 202 и 203.

Кандидат-потребителите трябва да подадат заявление по образец, документ за самоличност, експертно решение на ТЕЛК или НЕЛК, актуална епикриза, доказваща, че не могат да се самообслужват, удостоверение за настойничество или попечителство (ако са поставени под запрещение и заповед за настаняване в семейство на близки или роднини, ако се отнася за дете.

Желаещите тази работа трябва да са безработни, наети или самонаети, които могат да упражняват допълнителен труд, неактивни (студенти или рано пенсионирали се, но в трудоспособна възраст, можещи и имащи право да работят допълнително). Те могат да бъдат както външни хора, така и членове на семейството, в което е гражданинът с увреждания или детето, нуждаещи се от помощ.

Документи за подаване: заявление по образец, документ за самоличност, автобиография, сертификат за квалификация, служебна бележка от месторабота (ако това ще бъде допълнителен труд за тях), служебна бележка от учебно заведение (ако са ученици или студенти), пенсионно разпореждане (ако е нужно) и копие от удостоверение за преминато обучение за съответната длъжност.

Чуйте повече за проекта от координатора по него Зорница Райкова, в звуковия файл