Изтеглиха жребий за продажбата на мартеници
Изтеглиха жребий за продажбата на мартеници / netinfo

В общинта бе изтеглен жребият за продажба на мартеници. Процедурата мина спокойно, без създаване на конфликтни ситуации, съобщават от общината. Тегленето на жребия бе ръководено от главния инспектор в дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ Ивелина Василева. Целта на неговото провеждане е да се избегнат големите опашки, на които предходни години се редяха търговците, за да запазят места на базарите за мартеници в града.

При теглене на жребия останаха свободни 55 места по бул. „25 септември“. Всички останали места са заети. Община Добрич напомня, че със своя заповед кметът Йордан Йорданов разпореди организацията на базар „Мартеници 2016“ на пл. „Свобода“ по бул. „25 септември“ – пешеходна зона, ул. „Христо Ботев“ и пл. „Стария орех“. Базарът ще започне на 15 февруари 2016 г. и ще продължи до 3 март 2016 г., включително. Схемата за разполагане на местата, всяко с площ от 1,5 м, за поставяне на съоръженията за търговия на открито с мартеници за всеки район вече са утвърдени.

В заповедта се утвърждава и новият регламент за провеждането на базар „Мартеници 2016“. Той предвижда физическите лица да могат да получат разрешение само за един сектор от схемата - до 4 поредни места, а юридическите - могат да получат разрешение за различни сектори - до 6 места общо.