Конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес започва в Пловдив
Конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес започва в Пловдив / Sofia Photo Agency

Новите практики на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за стимулирането на предприемачеството, ще бъдат представени днес в Пловдив.

Конференция на тема: „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ започва от 10.00 часа в зала "Проф. Архитект Йолов" на хотел „Рамада Тримонциум“.

Очаква се в събитието да участват представители на бизнеса, неправителствени организации, сдружения, и хора от местната власт на Пловдив.

В програмата ще се представят дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки за намирането на външни пазари и партньори. Ще бъдат показани и възможностите за кредитиране на малкия и среден бизнес. Ще се разясни и как се кандидатства с проекти по Националния иновационен фонд. Най-голямата софтуерна компания в света пък ще презентира новата си програма „Модерният бизнес“, която е насочена към по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление. Ще се разяснят и възможностите за финансиране и подкрепа на Старт ъп бизнеса.