Израелски лекари твърдят, че честото къпане е вредно и дори носи сериозна опасност за здравето. Изследванията им показват, че при честото къпане се нарушава горния слои на кожата, която под въздействието на слънчевите лъчи синтезира витамин D.

Според специалистите ежедневният душ, дори изплакването само с топла вода е вредно и опасно за кожата. Тя има вероятност да се изсуши, да се напука и по този начин да пропуска в нея различни инфекции. Вследствие на честото къпане, може да предизвикаме и редица алергични реакции. Съветът е да влизаме в банята не всеки ден, а през 2, 3 дни. Дори през лятото не бива да се взема душ по-често от 2 или 3 пъти на седмица. Не е хубаво и косата да се мие всеки ден.

Вярно ли е това?

Ето какаво казаха в студиото на „ Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия дерматологът д-р Катя Паскова и биоенерготерапевтът Неда Терзиева.

Според д-р Паскова кожата има една защитна бариера и ако я нарушим с честото къпане, можем да предизвикаме алергични реакции и гъбични инфекции. Но има нови средства и козметични продукти, които предпазват кожата. „Ако се къпем всеки ден трябва да използваме правилните средства", посочи дерматологът.

На Бабинден водата, минала през бабините ръце, има пречистваща сила

Според биоенерготерапевтът Неда Терзиева водата има памет и е много важно тя да бъде пазена и обновявана. Тя смята, че ежедневният душ е абсолютно задължителен.

Източник: Novanews.bg