Четвъртокласници от ловешко училище се обучаваха на правилата за движение
Четвъртокласници от ловешко училище се обучаваха на правилата за движение / obshtina.lovech

Четвъртокласници от ОУ „Васил Левски" - Ловеч, се обучаваха на правилата за движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инициативата се проведе в часа по безопасност на движението, а информацията поднесоха по атрактивен и увлекателен за децата начин инспектор „Детска педагогическа стая" при Районното управление в Ловеч Румяна Еврева и Йордан Петков и Емил Кючуков, младши автоконтрольори от сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР.

Темата на съвместното занятието бе посветена на преминаване през кръстовище с регулировчик. Малчуганите се запознаха с основните движения на регулировчика, с правилата за преминаване, когато има и светофарна уредба, и регулировчик, с правилната реакция, когато децата не разбират какво им посочва пътният полицай, а наред с това придобиха и полезна информация, насочена към личната безопасност и превенция на престъпни деяния.

След теоретичната част възпитаниците на ОУ „Васил Левски" показаха наученото под формата на демонстративни игри.
Децата откриха нови приятели в лицето на двамата пътни полицаи и в края на учебния час всеки от четирите класа пожела да си направи снимка със служителите на реда.