Областният управител очаква развитие на Кюстендил и Сапарева баня в балнеологията и туризма
Областният управител очаква развитие на Кюстендил и Сапарева баня в балнеологията и туризма / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

В следващите години и Кюстендил и Сапарева баня ще са благоприятни зони за инвестиране в балнеология и туризъм, защото имат много добри перспективи за развитие, прогнозира в интервю за Дарик Югозапад областният управител Виктор Янев. Може да се окаже вярна приказката- всяко зло за добро, за това, че досега не са развивали като Банско, Добринище и Разлог. С новите градоустройствени планове и с определената политика за инвестиции, се надявам, че тези градове ще се развиват и то с добри темпове. Няма да е 2016- 2017, но 2018- 2019 година със сигурност", коментира Виктор Янев.
Областният управител каза, че от Югозападния регион, Кюстендилска област е на 4- то място от 5- те области- София град, София област, Благоевградска и Пернишка области, като изпреварва само последната, по икономическо и социално развитие.
"Икономическото развитие на областта е на слабо ниво. По преки чуждестранни инвестиции сме на последните места. Шансовете през тази и следващите години са за максимално използване на Националната програма за енергийна ефективност и европейските структурни фондове. За съжаление Коридор №8 няма да се развие до 2020 година", каза още пред Дарик Югозапад областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев.