Наградиха ръководителя на доброволците в Община Стара Загора
Наградиха ръководителя на доброволците в Община Стара Загора / Община Стара Загора

Ръководителят на Доброволното формирование към община Стара Загора инж. Валентин Георгиев получи награда в категория „Отличени" на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015". Той е отличен по предложение на директора на Регионалната дирекция „ПБЗН" в Стара Загора комисар Стоян Колев за отличната съвместна работа с пожарникарите.

През лято 2015 доброволното формирование на Община Стара Загора участва в ликвидирането на седем пожара, възникнали в района на града. Доброволците даваха съвместни дежурства с екипите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението".

Доброволното формирование на общината наброява 60 души от Стара Загора и селата Старозагорски минерални бани, Калояновец, Могила и Памукчии. Всички доброволци са обучени по пожарогасителна дейност, безопасни и здравословни условия на труд, както и оказване на първа помощ на пострадали. С всеки един от тях кметът Живко Тодоров е сключил граждански договор.

В раздел „Контролна дейност - младши изпълнителни длъжности" беше отличен и друг старозагорец - огнеборецът Николай Йосифов, който работи в пожарната служба в ТЕЦ „Марица-изток 2". Това стана по време на официалната церемония „Пожарникар на годината- 2015 година", която се проведе за 21-ва поредна година днес във Военния клуб в София.