Набират участници за Европейския младежки поп-рок конкурс Сарандев-Добрич 2016
Набират участници за Европейския младежки поп-рок конкурс Сарандев-Добрич 2016 / dariknews.archiv

Двадесет и петото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев" ще се проведе на 18, 19 и 20 май в град Добрич. Конкурсът е под патронажа на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов и е под мотото „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!". Организатори са Община Добрич и Общинският младежки център „Захари Стоянов" - град Добрич.

Целите на конкурса са предоставяне на сценична изява на млади таланти, създаване на нови български музикални творби, стимулиране на талантливи изпълнители, опознаване на културата на отделни народи чрез осъществяване на контакти. Участие в Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев" могат да вземат млади певци - индивидуални изпълнители от 11 до 30-годишна възраст, разпределени в три възрастови групи:

Първа възрастова група - от 11 до 15 години
Втора възрастова група - от 16 до 19 години
Трета възрастова група - от 20 до 30 години
Конкурсът преминава през два етапа.

Участниците ще бъдат оценявани от специално жури, включващо изпълнители, композитори и продуценти от България и чужбина. Наградният фонд е 5 000 лева. Присъждат се Grand prix - статуетката на конкурса и по 3 награди във всяка възрастова група, както и специални награди от фирми-спонсори.

На сайта може да намерите и пълния регламент на конкурса, както и да подадете заявка за участие с демозаписи в първия етап на конкурса до 15.04.2016 г.

За повече информация:
Младежки център - Добрич
пл. „Стария орех" 1, п.к.15,
България, гр. Добрич - 9300,
телефон: +359 58 602 691- организатори
Ел. поща: omc.dobrich@gmail.com
URL: www.mc-dobrich.org