Фалшиви маратонки, достатъчни за цял магазин, задържаха край Русе
Фалшиви маратонки, достатъчни за цял магазин, задържаха край Русе / netinfo

Голямо количество фалшиви маратонки и цигари задържаха русенските митничари. Над 150 чифта маратонки, имитация на световно известни марки, както и 355 кутии цигари без бандерол, са открити при специализирана операция, проведена на пътя Велико Търново - Русе със съдействието на Гранична полиция.

Два турски автобуса, пътуващи от Турция за Румъния, са спрени на главния път и след това са ескортирани до митническо хале за щателна проверка. В едното от транспортните средства митничарите са открили сред багажа торби със спортни обувки, достатъчни за обзавеждането на цял магазин. Стоките били без документи за произход. Акт за установяване на административно нарушение е съставен срещу един от пътниците, който признал, че е закупил маратонките от Турция.

В двата автобуса са намерени общо 355 кутии цигари, всичките без български акцизен бандерол. Четирима румънци казали, че ги закупили от безмитен магазин на турската граница. На нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение. За обезпечаване на евентуалните глоби от лицата са иззети общо 600 долара.