Времето на 10 февруари: Облачно, с валежи
Времето на 10 февруари: Облачно, с валежи / БГНЕС

След полунощ започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и до обяд над цялата страна ще е предимно облачно. Привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат цялата страна, съобщават от НИМХ-БАН.

Южният вятър ще се усили, ще е умерен, в Източна България и районите северно от планините - временно и силен. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, а максималните ще са високи за първата половина от февруари - между 12 и 17 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - ураганен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, над около 2000 метра - сняг. Вечерта с нахлуването на студен въздух, границата на снега значително ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. На места в Предбалкана и високите котловинни полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък валежите от запад на изток бързо ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне до умерен. Дневните температури ще се понижат. През нощта срещу петък отново ще се заоблачи и през деня ще бъде предимно облачно. От югозапад ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от юг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg