Студио „Румина“ отново ще зарадва търновци с концерт за Деня на влюбените
Студио „Румина“ отново ще зарадва търновци с концерт за Деня на влюбените / netinfo

За поредна година в навечерието на 14 февруари – Деня на влюбените, младите таланти  на студио „Румина“ ще представи своя концерт от български и световни поп хитове, възпяващи любовта. И този път мотото е „Обещай ми любов“ – заглавие на любима песен от репертоара на голямата приятелка на студиото - Силвия Кацарова, която е и председател на международното жури на великотърновския конкурс „Сребърна Янтра“.

На 13 февруари (събота) от 15.00 ч. в ресторант в старата столица ще звучат песни на Лили Иванова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Васил Найденов, дует „Ритон“, Алла Пугачова, Christina Aguilera, Zaz, Shakira, Bruno Mars, Jessie J, Miley Cyrus и др. Изпълнителите на тази вдъхновяваща музика са на възраст от 5 до 18 години и пеят на няколко езика – български, руски, френски, английски... В концерта ще се изявят както дебютанти, така и лауреати на наши и международни конкурси.

„Обещай ми любов“ е концерт, който децата от студио „Румина“ много обичат и правят всяка година в навечерието на Деня на влюбените. С родителите се шегуваме, че децата ще възпяват най-съкровеното чувство, за да уважат празника на Св. Валентин, а възрастните ще се чукнем с чаша червено вино, за да не забравяме, че все пак това е и хубавият български празник Трифон Зарезан! С нашите педагози Мирела Величкова и Пейо Ангелов винаги съобразяваме репертоара с възрастта и желанията на децата, но и с техните възможности. Всъщност, в поп музиката най-много са песните за любов, така че – ако перефразирам една позната максима: за каквото и да ти говорят – става дума за любов!“ – коментира ръководителят на студиото Румяна Начева.