В местното ДПС не са притеснени от намеренията на Местан да прави партия
В местното ДПС не са притеснени от намеренията на Местан да прави партия / http://stz7.com/

Структурите на ДПС в Старозагорско са абсолютно лоялни към партията и политиките, които са провеждали в продължение на 26 години. Нямам притеснения от новосъздадения политически проект на Лютви Местан, нямам и опасения за отцепничество в местните структури. Това заяви за Дарик областният лидер на ДПС Халил Летифов по повод заявката от Лютви Местан за създаването на нова партия. Времето обаче ще покаже истинските намерения на политическия субект. Не е изключено да потърсят и покажат, че има разкол в ДПС, което към момента категорично не е така, добави Летифов.

Демократи за отговорност, свобода и толерантност - ДОСТ, ще е името на новата партия на Лютви Местан. Това обяви самият той в интервю за „Здравей, България" по Нова телевизия. В превод от турски абревиатурата означава "приятел".

Халил Летифов припомни, че ДПС е доказан политически субект в либерално-демократичното пространство въпреки атаките през годините. „Не мисля, че е имало отклонение от това. Напротив, ДПС е независима българска национална партия. Съмнения за това обаче има към новата партия на Местан, не е изяснено и откъде ще идва финансирането за нея. Тези съмнения са притеснителни като цяло за България", допълни областният председател на ДПС в Старозагорско.

В интервюто пред Нова телевизия Местан подчерта, че ДОСТ не е плод на разцепление на ДПС. „Ако има такова, то е породено не от мен и хората, които са с мен", заяви той.

Към момента нямам притеснения по отношение ориентацията на структурите на ДПС в Старозагорско на местно и общинско ниво, категоричен беше Летифов.