Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу сина на кмета на село Галиче
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу сина на кмета на село Галиче / sxc.hu

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Мартин Чоков, син на кмета на село Галиче Ценко Чоков. Обвинението е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Инцидентът е от 12 януари, когато Мартин Чоков застигнал с джипа си 19-годишния Радослав Илиев и без причина започнал да го обижда, акцентирайки на етническия му произход. След което слязъл от колата и го ударил няколко пъти в главата. След като пострадалият паднал на земята, Чоков е искал да продължи боя с бухалка, но бил спрян от негов приятел.

Синът на кмета на Галиче: Пуснете ме да завърша образованието си

Илиев не успял да се изправи сам, негов близък го закарал в болницата. Лекарите констатирали мозъчно сътресение и подали сигнал до полицията.

В изготвената по досъдебното производство медицинска експертиза е записано, че пострадалият е получил "ограничено линейно счупване на тилната кост вдясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза". Според вещите лица по делото тези наранявания представляват лека телесна повреда.

Арестуваха сина на кмета на Галиче за побой

Разпитаният в хода на разследването Мартин Чоков не се признава за виновен, а спрямо пострадалия и родителите му е взета мярка за защита (лична физическа охрана) поради опасения от натиск от бащата на обвиняемия, съобщава още прокуратурата.

Мартин Чоков е с мярка за неотклонение - парична гаранция от 2 хил. лв. Това е поредното престъпление, извършено от Чоков. В съда има внесен друг обвинителен акт, който е отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.