Мъжете и жените, които не се целуват по време на секс
Мъжете и жените, които не се целуват по време на секс / ThinkStock/Getty Images

Британците затвърждават реномето си на превзета нация - резултатите от ново проучване показват, че повечето от тях не се целуват, докато правят секс, пише в. "Дейли експрес".

Анкетата на сайта за извънбрачни запознанства Victoria Milan разкрива, че внушителните три четвърти от поданиците на нейно величество не целуват партньорите си в най-интимните си моменти.

Любопитни факти за целувката (ВИДЕО)

Въпреки че голям брой от анкетираните над 4500 мъже и жени признават нежеланието да целуват половинките си, повечето от тях все пак смятат, че целувката е важна за романтичните отношения на двойките.

Проучването показва също, че много британци възприемат целуването на отдавнашен партньор като задължение, често лишено от емоции.

На въпрос кой е предпочитаният начин да целуват половинката си, близо една трета от анкетираните посочват бързата целувка. Една четвърт предпочитат романтичната целувка, а 15 - загатнатата целувка.

При целуването мъжете мислят, а жените се наслаждават

Въпреки резервираната си нагласа към целувките, повечето участници в допитването смятат, че те са не по-малко вълнуващи и съблазнителни от другите еротични практики.

Според анкетираните страстта, възбудата и съблазънта са основните компоненти на идеалната целувка.

Един от резултатите от проучването едва ли ще изненада някого - мнозинството хора смятат за по-вълнуващо да целуват любовник или любовница, отколкото отдавнашните си партньори. Това, което е изненадало авторите на проучването обаче е, че според 95 процента от анкетираните добрите "целувачи" са рядкост.

Източник: БТА