Съвет от специалист: Срещу крадци избягвайте патрони, които надстърчат
Съвет от специалист: Срещу крадци избягвайте патрони, които надстърчат / Дарик Варна
Съвет от специалист: Срещу крадци избягвайте патрони, които надстърчат
84089
Съвет от специалист: Срещу крадци избягвайте патрони, които надстърчат
  • Съвет от специалист: Срещу крадци избягвайте патрони, които надстърчат

Ако искате да защитите максимално дома си от крадци, изберете секретна ключалка, която не надстърча от шилда. Това съветва търговският директор на „Мауер Локинг Систем“ Димитър Колев. Най-често обирджиите чупят патрона и така проникват в жилищата. Ако той е изравнен с шилда обаче, би бил трудно преодолим.

„Мечата лапа например чупи патрона по средата, има лесен достъп до бравата, превърта се с една отвертка и се отваря. Това нещо може да се случи безшумно за 10 – 15 секунди“, обясни той. Добър вариант са сериите „Red line“ на „Мауер“, тъй като това са сравнително евтини ключалки, но дават добра защита при цялото разнообразие на врати, добави Колев.

Съвет от специалист Срещу крадци избягвайте патрони които надстърчат
netinfo

Освен за сигурност, заключващите системи служат и за удобство и дори за спасяването на хора понякога, твърди търговският директор на фирмата. В един хотел например е много по-лесно с един ключ да се отварят всички врати на етажа, а при инциденти това би спестило доста време за реакция.

За да усъвършенства дейността си, компанията ще попълни цеха си с нова модерна машина за обработка на корпуси за секретни ключалки. Тя ще бъде купена по проект "Повишаване на производствения капацитет в МСП“ в рамките на ОП „Иновации и конкурентоспособност". Това е най-големият проект за „Мауер Локинг Систем“. Общата му стойност е над 1 600 000 лв. Фирмата има обучени специалисти, които ще работят с машината.

Съвет от специалист Срещу крадци избягвайте патрони които надстърчат
netinfo

„Проект се печели с правилни консултанти и ясна визия какво точно искаш да правиш и за кого. Ние имаме такава визия от създаването си преди 25 години. А визията ни е винаги да произвеждаме висок клас ключалки с европейско качество“, посочи Димитър Колев.

Освен с цех, фирмата разполага с уникална за страната лаборатория, в която се тестват продуктите. Всяка ключалка с марката „Мауер“ има 30 – 40 години живот.

С новата техника компанията ще увеличи капацитета си. Тя изнася своята продукция в Холандия, Испания, Великобритания, Гърция, Русия, Иран и др. Фирмата има над 100 патента, а през 2004 година е отличена за най-иновативна компания.

Още какви съвети даде Димитър Колев за избор на секретни ключалки, чуйте в звуковия файл: